Hasznos információk a faház építéséhez

Mitől lesz időtálló a faházad?

Ha követed tanácsainkat, amellett, hogy egy élmény lesz faházad építése, hosszú évekig, évtizedekig kitűnő szolgálatot tehet majd családodnak.

Ezekre figyelj!

Alapozás

Az alapozási méret függ a faház méretétől és a borítás vastagságától, ezért érdeklődj telefonon vagy a hello@fahazepito.hu email címen!

A faház festése

A kétrétegű vékonylazúros felületkezelésnek esztétikai szerepe mellett a tartósság szempontjából van jelentősége.

Az anyag beleivódik a fába, így belülről is védi azt. Az idő előrehaladtával csak kopik, a vastaglazúrral ellentétben nem pereg. Az építés előtt érdemes minden szálanyagot külön lefesteni (szivaccsal vagy szivacshengerrel) egy rétegben. Faházaink borítóelemei nútféderes kapcsolattal csatlakoznak egymásba, ezért ha szálanként festünk, a csapok is kezelve lesznek. A második réteget már elég a kész faházra felvinni, ez lesz a festés haladósabb része.

Plusz egy ember az építéshez

Kérd meg egy barátodat vagy a párodat, hogy legyen kéznél ha szükség lenne rá!

Biztosak vagyunk abban, hogy ügyes vagy, de két embernek könnyebb lesz boldogulnia az építéssel.

A faház későbbi újrafestése

Telepítést követően 1-2 éven belül csinálj egy újrafestést, ha már láthatóan megkezdte a felületet az UV és a csapadék. Így lesz hosszú évekig élvezhető a termék.

Tedd a kosaradba a kiválasztott színt vagy színeket, és leszállítjuk neked a termékkel együtt. Ha nem találsz kedvedre valót a mi palettánkból, akkor vásárolj fesétket máshonnan, csak arra figyelj, hogy vízbázisú vékonylazúr legyen.

Minőség és tárolás

Termékeink műszárított, többszörösen válogatott anyagokból készülnek. A termék átvételekor kérünk, hogy tételesen ellenőrizd a kiszállított faanyag minőségét és mennyiségét, és ezt a teljesítési igazoláson aláírásoddal igazold nekünk. A fa egy élő anyag, melyet mi gondosan vigyázunk míg nálunk van, de minőségének megőrzése átadást követően a te felelősséged/feladatod. Ennek érdekében kiemeleten fontos a megfelelő tárolás és, hogy védve legyen az időjárás viszontagságaitól. Amíg nem kapja meg az első réteg felületkezelést, semmiképpen ne érje napsütés, csapadék, talajpára a terméket, mert ezen hatások következtében visszafordíthatatlan változások állhatnak be a faanyagban, és ezért mi nem tudunk felelősséget vállalni. Fontos, hogy a talajtól minimum 50 cm-re kiemelve, maximum 1 méteres alátámasztási közökkel, sík felületen tárold az alapanyagokat az összeszerelés pillanatáig. Erre megfelfelő hely lehet egy nyitott vagy egy zárt garázs, vagy fedett terasz.

Tekintsd meg hasznos blog cikkeinket további érdekességekért!