Óvjuk meg autónkat a természettől kerti garázsunkkal, autóbeállónkkal

0 hozzászólás

Írta: Faházépítő

2023.07.25.
Fa garázs oldaltetővel

Biztosan elgondolkodtál azon, hogy rendezettebb és időtállóbb lenne a kerted, ha egy faházban tudnád tárolni a szerszámaidat és kerti bútoraidat. Miért ne védenéd meg drága és szeretett autódat is?

Mindenki szereti a kompakt és letisztult megoldásokat, erre nagyszerű megoldást kínálunk, mert rengeteg különféle méretű és elrendezésű kerti tároló, autóbeálló és garázs közül választhatsz nálunk. Abban az esetben, ha kerted elrendezése engedi, megoldhatod a kettőt egy csapásra.

Miért védeni az autót?

Először is ugyebár autód foglalja a legnagyobb helyet és talán az a legkényesebb is, így célszerű védeni a természet viszontagságaitól. Az UV sugárzás, a magas hőmérséklet károsíthatja az autónk fényezését, belsejét és tömítéseit csak úgy, mint az áztató eső, jégeső, nem beszélve a hideg téli fagyokról. Nem számít mennyire új, vagy komoly védelemmel ellátott gépjárműről beszélünk, jelentős évekkel ronthatják az állapotát ezen körülmények.

Jogos a kérdés: milyen megoldások léteznek ezekre a problémákra?

Védőponyva (autós takaró):

Első látásra megfelelőnek tűnik a védőponyva használata, de a látszat csal. Ez csak egy ideiglenes megoldás, ami akár több kárt és több munkát jelenthet. Olcsóbb megoldás, de le és felrakni az autóra időigényesebb és még piszkos munka is lehet, főleg egy esős nap után. A szél kifejezett ellensége a legtöbb ilyen ponyvának, piszkos autóra pedig rátéve csak megkarcolja a közé ragadt por a fényezést. A jégesőtől pedig a legtöbb ilyen nem véd meg, vagy csak korlátozottan.

Éppen ezért ponyva helyett egy nyitott autóbeálló vagy zárt faházas megoldás sokkal kényelmesebb és esztétikusabb is, mindemellett nem károsítja semmi az kocsinkat.

Nyitott autóbeálló:

Kisebb udvarral rendelkezel vagy anyagilag nem megoldható számodra a zárt garázs?

A nyitott tárolós megoldás célszerű lehet számodra, ugyanis pár tartógerenda és egy tető segítségével már meg is van oldva a probléma. A tető megvédi az autókat az UV sugárzástól, túlmelegedéstől és nem is fogja áztatni az eső, sőt telente nem kell kapargatni az üvegeket, tükröket a ráfagyott dértől.

Hatalmas előnye, hogy nyitott, így szellős és nem tűnik túl zsúfoltnak sem tőle egy kisebb méretű udvar sem. Akár használható kerti kiülőnek is, ha épp nem az autót tárolnánk az autóbeálló alatt, így nyáron minket sem ér közvetlen az UV sugárzás.

Kellemes előnye még, hogy karbantartása kevesebb energiát igényel, hiszen az újrafestést kisebb felületen kell elvégezni.

Kerti tároló előtetővel/oldaltetővel:

Szükséged lenne plusz tárolásra is? Itt jön szóba a kompakt és letisztult megoldás mindkét problémára.

Kínálatunk között találsz faházat előtetővel szerelve is, melynek elrendezése és mérete változtatható igénytől függően. Hosszabb telek esetében egy hosszú előtetős kerti tároló megfelelő lehet, így a faház előtető alá parkolhatsz autóddal és a kerti tároló is kéznél van kerti szerszámok, fűnyíró és locsolóberendezések számára.

Oldaltetős változata igazán otthonos látványt nyújt, ha esetleg a télire félrerakott tűzifát szeretnénk alatta tárolni, de egy hosszabb változattal akár egy szélesebb telek esetén parkolhatunk a faház mellett is.

Netalántán kerti grill party-t szeretnél tartani?

 Az oldaltető erre is megfelelő segítséget nyújthat. Pár kerti bútorral berendezve kifejezetten otthonossá és rendezetté tudjuk tenni udvarunkat. Az pedig már csak hab a tortán, hogy így kerti bútoraink is védve vannak esőtől és napsütéstől, ugyanis évek alatt ezeket is kikezdi az időjárás.

Autó fagarázs vagy fém garázs:

Autóimádók számára teljes védelemhez teljes felszereltség is tartozik.

Autód ápolása és karbantartása több szerszámot és tisztító eszközt igényelhet, így azokat tárolni is kell, lehetőleg nem a konyhaszekrényben, így számodra megfelelő megoldást nyújthat a zárt garázs, így az autód teljesen védve van a környezettől és még a fentebb említett szerszámoknak is marad hely akár a falra akasztva, akár polcon tárolva.
Ám ilyen esetben fontos számolni nem csak az autó méretével, hanem a mellé bepakolni kívánt eszközökkel is, melyek kihordása és behordása közben szükségünk lesz bőséges helyre, közlekedő folyosóra az autó mellett, nehogy hozzáérjünk és megkarcoljuk a fényezést.

Fontos szempont, hogy milyen garázskapuval szeretnénk faházikónkat. Alapesetben garázskapu nélkül adjuk, így lehetőség van motorizált kapu beszerelésére is, de választható a pajtákat idéző duplaszárnyas faajtó és kétféle színben billenőkapus kivitel is.

Esetlegesen a kerti szerszámok/bútorok számára is marad hely így tényleg egy helyen tudhatunk mindent.

Lapostetős fa garázs vásárlása

Végszó:

Rengeteg hasznos felhasználása van a kerti tárolóknak és csak rajtad múlik mikre szeretnéd használni. Megvédi a benne tárolt eszközeidet a naptól, széltől, esőtől, fagytól és portól hosszú éveken át. Egyszer felépítjük és garantáltan egy hosszútávú és kényelmes megoldást kínál, amit nem fogunk megbánni.

Természetesen az eszközeink védelméről gondoskodik, de a faház védelméről nekünk kell így, ha szépen ápolt és igényes kerti tárolót, vagy autóbeállót szeretnénk, ami hosszú ideig kiszolgál bennünket, azt célszerű 3-4 évente újrafesteni.

Weboldalunkon egyedi igényeid alapján vásárolhatod meg álmaid fa garázsát vagy nyitott kocsibeállóját!

Hasonló bejegyzések

A fa útja a feldolgozástól a kiszállításig

A fa útja a feldolgozástól a kiszállításig

Az erdészeti út szélén várakozó rönköket rönkszállító kamion veszi fel. A faanyag ebben a nyers állapotban nem tárolható akármeddig, mert fennáll a veszélye a gomba képződésnek. Mivel az idő sürget, a rönkszállító kamionoknak az év minden szakában dolgozniuk kell, így...

Hogyan hasznosíthatjuk újra a fát?

Hogyan hasznosíthatjuk újra a fát?

Egyre több kezdeményezés születik a világon, amelyek régi tárgyaknak adnak új értelmet a világban. Az egyik ilyen alternatíva az, amikor a már elavult, elhasználódott tárgyakat hasznosítunk újra egy szuper célból, ami nem csak költséghatékony, hanem abszolút...

Milyen felületkezelést válasszuk a kártevők ellen?

Milyen felületkezelést válasszuk a kártevők ellen?

Egy mesébe illő történet az újrahasznosításról Amerikában, pontosabban Nyugat-Virginiában (mint tudjuk, ez egy népszerű helyszín az amerikai horrorfilmek számára), egy művész házaspár félezer dollárból és egy régi pajta faanyagából épített magának egy mesébe illő kis...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük