0

Alapozás

|

Mindenképpen szükséges a szilárd alap elkészítése, minden esetben ehhez rögzítjük csavarozással faházainkat, így azok masszívak és tartósak lesznek. Az alap elkészítését pontosan a faház méretében szükséges elkészíteni (például 3×3 méteres faház esetén 3×3 méteres beton alap szükséges), illetve 5-10 cm-rel kiemelve a földfelszíntől. Így az oldalfalak levezetik a vizet és az nem tud visszafolyni a faházba. Az alap vastagsága 15-20 cm-es méretben elegendő. Az alapnak vízszíntesnek kell lennie, az oldalfalaknál fontos hogy derékszögben legyenek.

100 cm-es előtető, és oldaltető felett oszlopokat igényelnek a tetőtúllógások. Ennek megfelelően, előre elkészített alátámasztási pontokra lesz szükségünk.

Amennyiben a tetőtúllógás alatti részen is ragaszkodnak a betonfelület meglétéhez, abban az esetben mindenképp negatív szinteltolással kell készíteni a betont legalább 4-5 cm-rel lejebb legyen a faház pontos körvonalához igazítva, így a faház továbbra is megóvva marad az esővíz negatív hatásaitól.

Cégünk az alap elkészítését nem tudja vállalni. A teherhordó alapozás kialakítása minden esetben a megrendelő felelőssége. Kérésre alapozási rajzot tudunk készíteni, ami alapján könnyebb lehet a fogadószerkezet elkészítése.

Fapadló esetén szükséges a fogadószerkezet teljes felületi vízszigetelése, ​melyet a faház szerelése előtt szükséges kivitelezni. Ennek elvégzését mi nem tudjuk vállalni.

Nem megfelelő méretű alap készítése esetén sajnos nem tudjuk garanciális javításként elfogadni az esetleges beázást. Az alsó impregnálás nem gátolja meg a víz befolyását.