0

GYIK


Dupla, két szárnyú nyíló ajtót (150 cm belső szélességű) minimum 250 cm szélességű homlokzattól választhatunk, ennél kisebb méretű házakra csak szimpla, egy szárnyú ajtó kérhető.

Termékeink, így kerti házaink is megtekinthetők Budapesten, a XVI. kerületben a Gazdaság út 4. szám alatti bemutatókertünkben, melyet úgy alakítottunk ki, hogy esztétikus környezetben elrendezve a lehető legtöbb opció megtekinthető, kézzel fogható, bejárható legyen. Mivel rengeteg variációs lehetőség létezik minden termékünk esetén, kérjük, mindenképpen érdeklődjenek telefonon, ha esetleg konkrét terméket vagy méretet keresnének!

Házaink oldalfalai 180 cm magasak, a gerincmagasság pedig a ház alapterületének függvényében 225-250 cm is lehet. Ennél magasabb, emelt kialakítás is megoldható igény esetén, ekkor az oldalfalakat 200 cm-re emeljük, így a gerincmagasság ennek függvényében szintén növekszik. A megadott méretek a ház külső felületén értendők, így a belmagasságok minden esetben 5-10 cm-rel kisebbek.

Minden termékünk esetén mely rendelkezik tetővel, alapból 25-30 cm tetőtúllógással kell számolni, mely a megadott alap méreten fölül értendő és minden oldalon jelen van. A ház alapjának elkészítésekor tehát mindenképpen figyelembe kell venni ezt a méretet is, hiszen ha telekhatárra vagy már meglévő épület mellé kerülne, fontos, hogy ezzel a túllógással is kalkuláljunk!

Elsősorban az időjárás viszontagságaitól és az erős UV sugárzástól kell védeni a fát, így a külső felületkezelés elengedhetetlen a termékek hosszú élettartamának megőrzése érdekében. Az általunk használt felületkezelő anyag, a vékonylazúr beszívódik a fába, így nem csak felületi védelmet biztosít. Mivel a faház belső fele nincs kitéve esőnek, szélnek, sugárzásnak, ezért nem szükséges a belső felületkezelés. Emellett így világos marad a ház belseje, hiszen egy felületkezeléssel jelentősen sötétebb belső teret kapnánk.

A faházat az előre elkészített beton alaphoz a gerenda váz alsó, vízszintes gerendáján keresztül rögzítjük. Az előtetőt, illetve a lábakon álló nyereg vagy hajlított tetős garázst, kiülőt kengyelekkel rögzítjük az alaphoz. A szereléshez szükséges szerelvényeket mi biztostíjuk, így az alapon nem szükséges kiállások elkészítése.

Termékeink a megrendeléstől számítva pár munkanapon belül elkészülhetnek, amennyiben szerelés nélkül, paneles terméket vásárol. 

Kiszállítást 1-2 héten belül tudunk vállalni, felár ellenében pedig akár 48 órán belül is házhoz visszük faházát. 

Pontos szerelési/szállítási dátumot még a megrendeléskor leegyeztetjük, amennyiben ezekre a szolgáltatásokra is igényt tart. A helyszíni szerelés a kialakítás függvényében nagyjából 3-5 órát vesz igénybe.

Természetesen megoldható, de a legtöbb esetben nem szükséges, mivel termékeinket előre elkészített sablonok alapján gyártjuk, így pontos méretre készülnek.

Terasz, előtető készítése esetén mindenképpen javasoljuk a felmérést, szakképzett kollégánk egy előre egyeztetett időpontban elvégzi azt, ami után véglegesítjük az ajánlatot.

Termékeinkhez több fajta anyag közül lehet választani tetőfedést. Faházainkat fémlemez, zsindely vagy cseréptetővel készítjük, fémlemez és cserépfedés esetén a tetőfedő anyag közvetlenül a tetőlécekre kerülnek, így a faház belseje szellősebb lesz, a fedésnek nem tartozéka a cserép alatti lambéria borítás a tetőfólia, valamint a cserepeknél külön rögzítést nem alkalmazunk. Cégünk csak általunk biztosított tetőfóliát szerel. A zsindelyfedést alapból OSB lapra szereljük, melyet igény esetén lambériára tudunk cserélni. A bádogozás nem tartozéka a zsindely fedésű termékeink.

Cserépből a Mediterrán Standard Basic típust használjuk, az elérhet színválasztékért kattintson ide!

Többi termékünk esetén szintén a zsindely és a cserép a legnépszerűbb, ezeken kívül  polikarbonát fedés (terasz tető burkoláshoz) is választható.

Faházainkat minden esetben panelezve készítjük, vagyis az oldalfalakat készre szereljük, így kerülnek kiszállításra. Amennyiben helyszíni szerelésre nincsen szükség, a kész paneleket könnyedén össze lehet állítani szerelési útmutatónk segítségével, melyhez az összes szereléshez szükséges szerelvényt biztosítjuk.

A panelek mérete mindig az adott ház méretétől függően változik, kérjük, ezt mindenképp vegyék figyelembe, amennyiben a szállításról is Önök gondoskodnak! A panelek bemutatókertünkből szállíthatók előre egyeztetett időpontban, a pakoláshoz csomagoló anyagot és segítséget nem tudunk biztosítani.

A fix ablakokat panelre szerelt állapotban történő elszállítás esetén is a helyszínen kell bevágni!

 

Az általunk gyártott termékekre 1 év teljeskörű garanciát biztosítunk, amennyiben saját asztalosaink szerelik össze illetve szállítják azokat, ezen felül pedig 5 év szerkezeti garanciát vállalunk.

A garancia érvényesítése külön dokumentumokat nem igényel, ezt kollégáink az e-mailes levelezés alapján tudják érvényesíteni.

Faház rendelése esetén a legegyszerűbb mód a weblapunkon található Faház tervezőn keresztüli megrendelés, ahol pontosan meg lehet határozni a kívánt kialakítást és méretet, illetve látványterv is készíthető erről. Kollégáink az elküldött adatlapok alapján 1-2 napon belül felkeresik Önöket egy válaszlevél formájában, melyet írásos visszaigazolás esetén rögzítünk rendszerünkben, és egy előre egyeztetett napon kiszállítjuk, illetve összeépítjük a kért terméket.

Más termékeink vagy egyedi igények esetén is weblapunk nyújthat segítséget a rendelésben, ezeken kívül közvetlen e-mailen keresztül is leadható a rendelés.

Bemutatókertünkben több termékünk is megtekinthető, itt kollégáink szívesen segítenek Önöknek kéréseikkel, kérdéseikkel kapcsolatban, emellett pedig akár személyesen is rögzíthető a megrendelés.

Faházaink alapesetben nem tartalmaznak hőszigetelést, de a gerenda vázszerkezet alkalmas ennek kialakítására. A ház használatától függően vékonyabb illetve vastagabb hőszigetelés is helyezhető mind a falakra, mind a tetőre, így akár hosszabb ott tartózkodásra, ott lakásra is alkalmassá válhat a faház

Hőszigetelt házak esetén fotos, hogy a falak és tető szigetelése mellett a nyílásszárókat is szigetelt kialakításúra kell cserélni, kollégáink szívesen segítenek ezek kiválasztásában.

Hőszigetelt faházainkhoz leginkább a cserép illetve a zsindely tetőfedést javasoljuk

Szerszámtároló faházaink hőszigetelését, egyéb házak utólagos hőszigetelését nem tudjuk vállalni. Az oldalunkon megtalálható három típusú hétvégi házunk természetesen rendelkezik hőszigeteléssel, de ezek kizárólag abban a méretben, kialakításban érhetőek el, amilyen formában fel vannak tűntetve a leírásban.

Faházaink gerenda vázszerkezetre épülnek, mely vízszintes és függőleges merevítésekkel készül. Erre a vázra kerül a külső borítás, mely két típus közül választható: alap borításunk egyenes felülettel készül, melynek vastagsága 14mm, rönk hatású borításunk íves felülettel készül, vastagsága a legvastagabb pontján 22mm. Mindkét típus nútféderes kötéssel illeszkedik egymáshoz.

Faházaink gerenda vázszerkezetre épülnek, erre kerül kívülről a külső borítás. A gerenda vázszerkezet legalsó, vízszintes gerendáján keresztül rögzítjük a házat az előre elkészített beton alaphoz, ez a gerenda négy oldalán víztaszító felületkezelést kap műhelyünkben. Ezáltal a faházat megóvjuk a talaj felől érkező nedvesség felszívásától, ami a megfelelő méretű alap mellett tartóssá teszi a faházat.

az alsó impregnálás tartós vízben állás esetén nem óvja a faanyagot, illetve nem szigetelésként értendő, így az esetleges vízbefolyástól sem véd!

Az időjárás viszontagságainak és az erős UV sugárzásnak kitett külső felületeket a még nagyobb tartósság és az esztétikus megjelenés érdekében célszerű először 1-2, majd 3-4 évente újra felületkezelni. Ekkor is a vizes bázisú vékonylazúr használatát javasoljuk.

Termékeink minőségi lucfenyőből készülnek, melyek nedvességtartalma hazánk klímájához a legmegfelelőbb.

Házainkat gerenda vázszerkezetre építjük, melyeket oldalfalanként panelezve készítünk. Erre szerelünk kívülről borítást (alap vagy rönk hatású)

Termékeink vizes bázisú vékonylazúros felületkezelést kapnak kívülről, két rétegben, így a magas UV sugárzás és az időjárás viszontagságai ellen sokáig védettek maradnak. Az anyagokat még szálas formájukban kezeljük műhelykörülmények között, így a vékonylazúr olyan fontos helyekre is eljut, ahova összeépítés utáni felületkezelés esetén már nincs lehetősége.

 

Termékeink felületkezelésére vékonylazúrt használunk, melyet kívülről két rétegben viszünk fel a felületre. A vékonylazúr a fába szívódva védi azt, így nem csak felületi védelmet ad. Az általunk biztosított három alapszín a vörös,a barna és a fenyő (sárga), melyek egyedi keverésű színeink és már az alapozó festékek adalékanyagait is tartalmazzák.

Ezen kívül natúr (kezeletlen) állapotban, illetve alapozó felületkezeléssel is kérhetők termékeink.

 

Ajánlatkéréskor elsősorban a kívánt termék típusát, pontos méretét (szélesség*mélység) kell megadni, ezen felül a tetőfedés, külső borítás és minden egyéb információ elősegíti, hogy pontos ajánlatot tudjuk adni.

Faházakra, kerti tárolókra Faház tervezőnkön keresztül a legegyszerűbb ajánlatot kérni, itt a látványterv mellett azonnali árat is kalkulál a program a kiválasztott paraméterek szerint.

 

Minden esetben szükséges a megfelelő méretű beton alap elkészítése, illetve a szereléshez szükség van elektromos áramra.

Amennyiben a szállításnál és telepítésnél nehezített körülményekre kell számítani (például több tíz métert kell kézben hordani a paneleket, vagy emelkedőn, szűk helyen keresztül kell vinni, esetleg házon keresztül), kérjük, ezeket mindenképp jelezzék szállítás előtt! Az előre nem egyeztetett akadályok miatti esetlegesen felmerülő plusz költségekért nem vállalunk felelősséget! 10 méter feletti, illetve változó terepen (emelkedős, lejtős) történő kézben hordásnál plusz költséget számítunk fel.

 

Alap faházaink szimpla, üveges vagy teli, tolózáras ajtóval készülnek (átjárható méretük 75x180cm), az alap választható ablak fix (nem nyitható) 40x40cm üvegfelületű, mely a helyszíni szereléskor kerül bevágásra.

Az ajtó a frontoldal középvonalától balra helyezkedik el (kivétel a 2 méteres frontú ház, melyen középen helyezkedik el a szimpla ajtó), mindig kifelé nyílik.

Továbbá választható dupla ajtó, tolózáras kivitelben. Lehetőség van kilincses, kulccsal zárható ajtót rendelni, szimpla illetve dupla kivitelben.

Ajtóink alap kialkításban balos nyílásirányúak.

 

A megadott méretekkel faházaink esetében a gerenda vázszerkezet külső széleit jelöljük, erre kerül rá a külső borítás.

Házainkat 25-30 cm tetőtúllógással készítjük, ez minden oldalon jelen van, így a faház kertben való elhelyezésekor mindenképpen érdemes ezt figyelembe venni (ha például kerítés mellé kerül, fontos ezzel a mérettel is kalkulálni!). Ettől függetlenül a beton alap méretét a faház alap méretéhez kell igazítani

Mindenképpen szükséges a szilárd alap elkészítése, minden esetben ehhez rögzítjük csavarozással faházainkat, így azok masszívak és tartósak lesznek. Az alap elkészítését pontosan a faház méretében szükséges elkészíteni (például 3×3 méteres faház esetén 3×3 méteres beton alap szükséges), illetve 5-10 cm-rel kiemelve a földfelszíntől. Így az oldalfalak levezetik a vizet és az nem tud visszafolyni a faházba. Az alap vastagsága 15-20 cm-es méretben elegendő. Az alapnak vízszíntesnek kell lennie, az oldalfalaknál fontos hogy derékszögben legyenek.

100 cm-es előtető, és oldaltető felett oszlopokat igényelnek a tetőtúllógások. Ennek megfelelően, előre elkészített alátámasztási pontokra lesz szükségünk.

Amennyiben a tetőtúllógás alatti részen is ragaszkodnak a betonfelület meglétéhez, abban az esetben mindenképp negatív szinteltolással kell készíteni a betont legalább 4-5 cm-rel lejebb legyen a faház pontos körvonalához igazítva, így a faház továbbra is megóvva marad az esővíz negatív hatásaitól.

Cégünk az alap elkészítését nem tudja vállalni. A teherhordó alapozás kialakítása minden esetben a megrendelő felelőssége. Kérésre alapozási rajzot tudunk készíteni, ami alapján könnyebb lehet a fogadószerkezet elkészítése.

Fapadló esetén szükséges a fogadószerkezet teljes felületi vízszigetelése, ​melyet a faház szerelése előtt szükséges kivitelezni. Ennek elvégzését mi nem tudjuk vállalni.

Nem megfelelő méretű alap készítése esetén sajnos nem tudjuk garanciális javításként elfogadni az esetleges beázást. Az alsó impregnálás nem gátolja meg a víz befolyását.

 

Faházaink alapesetben padló nélkül készülnek, szerszámtárolóinkhoz nem szükséges fa padlózat. Amennyiben mégis szeretnék, OSB padlót párnafákkal tudunk biztosítani házainkhoz. A szilárd alapozás azonban ebben az esetben is szükséges.

Az alapár minden alapanyagot tartalmaz, amely a faház összeszereléséhez szükséges (belső gerenda vázszerkezet, külső borítás, tetőfedő anyag, egy szimpla üveges vagy teli ajtó, az összeállításhoz szükséges összes szerelvény).

 

Az általános törvénykezés alapján 50 légköbméter illetve 3 méteres gerincmagasság alatti házak esetén nem szükséges engedély az építkezéshez. Házaink 20 négyzetméter alatti alapterület esetén így nem minősülnek engedélykötelesnek, de ennek ellenére érdemes a helyi önkormányzatnál utánajárni, vannak-e a településen eltérő rendelkezések.

Megrendeléseket, árajánlatkéréseket elsősorban weboldalunkon keresztül vagy emailes megkeresés formájában tudunk fogadni illetve rögzíteni. Az ajánlatkérés illetve rendelés legegyszerűbb módja, ha kitöltik online faház kalkulátorunkat, ahol pár kattintással valós árat számolhatnak a megjelölt kialakításra.

Faházainkat minden esetben panelekre szerelve készítjük műhelyünkben, így a vázszerkezetet a külső burkolattal elkészítjük oldalfalanként. A ház így kerül kiszállításra, ezért a helyszínen a szerelési idő jelentősen csökken. A nyílászárókat is beépítjük már a műhelyben, illetve a felületkezelést is elvégezzük műhelykörülmények közt, így a helyszínen már csak a panelek egymáshoz illetve az alaphoz rögzítése történik és a tetőszerkezetet is ekkor készítjük el.

Folyamatosan frissülő weboldalunkon keresztül megismerhetik munkáinkat, referenciáink közt számtalan, már elkészült faházunk illetve egyéb kerti fa termékünk megtekinthető. Az általunk felhasznált anyagokról illetve színekről, tetőfedésekről helyszíni felméréseink alkalmával tájékozódhatnak, ahol felmérő kollégánk kézzel fogható formában prezentálja ezeket.

Házainkat minden esetben rögzítjük az alaphoz, melyet előre javaslunk elkészíteni. Az alapozáshoz betont javaslunk, melyet pontosan a faház méretében kell kialakítani, így megóvjuk a faházat a nagyobb alap miatti esetleges beázástól. Az alapon kívül minden mást cégünk biztosít, így a szereléshez szükséges rögzítő elemeket is helyszíni szerelőink viszik magukkal. Amennyiben a telepítés helyszínen még nincsen áram bevezetve, kérjük, ezt előre jelezzék!

Termékeinket, így a faházakat is minőségi lucfenyőből készítjük. Házainkat gerenda vázszerkezetre építjük, melynek függőleges és vízszintes elemei megfelelő stabilitást biztosítanak minden méretű faházunknak. Erre a vázra kívülről szerelünk burkolatot, melynek részei nútféderes kötéssel illeszkednek egymáshoz. Minden anyagunk szárított és gyalult, műhelyünkben megfelelő körülmények közt, szakemberek által kerül megmunkálásra, hogy igazán minőségi és tartós termék kerüljön az Ön otthonába! A faanyag tartósságát vékonylazúros felületkezeléssel biztosítjuk, melyet kívülről végzünk el két rétegben. Minden házunk esetében minőségi tetőfedő anyagokat használunk, melyek sokáig megvédik azt az eső, hó és a napfény káros behatásaitól.